ontwerpmeester

Scrum

Het is een getuigenis dat open communicatie, van eisen tot ontwerp tot constructie tot testen tot break-fixing en verbetering, teamleden en actoren helpt het meeste uit hun dag te halen. Het gezicht van het softwareontwikkelingsproces is de strakke deadline en de schrapping om die te halen. scrum weidt teams in een raamwerk dat hen in staat stelt succesvol te opereren.

SCRUM, als raamwerk, is niet nieuw, maar het bestaat al een hele tijd. Indertijd heette het PCORTS, als een terugblik op vroegere softwareontwikkelingsmethoden. Rescue Time Inc. was een vroege aanhanger van de scrum-methodologie en is uitgegroeid tot een gerespecteerde leider in de gemeenschap van onafhankelijke software professionals. De organisatie ondersteunt strategische technologie, beleidsvraagstukken en organisatorische verandering.

Het doel van elke methodologie is de kwaliteit van een IT-product te maximaliseren door een efficiënt schema voor ontwikkeling te bedenken, voorafgaand aan de uitrol ervan. Het is de filosofie van onafhankelijke software professionals om software naar de top te stuwen en elk proces te belemmeren om de software beter te laten werken.

Scrum planners zijn nogal ongrijpbaar en komen in verschillende smaken en kleuren. Maar de basisprincipes van scheduling zouden in alle gevallen aanwezig moeten zijn.

Projectie is een geweldig hulpmiddel bij chaos. Het kan elke chaosmeester helpen het werk te indirecteren en tegelijk de teamleden een gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het proces te geven. De teamleden moeten het gevoel hebben dat zij de show leiden, en niet alleen de RWWos, met de Super Majority die amok maakt.

Een scrum master werkt in een secretariële omgeving, ver weg van de camera’s en radiogeluiden van de buitenwereld. Het is hun privé-speeltuin voor het verkennen van nieuwe en fantastische mogelijkheden. Zij zijn bedreven in het signaleren van zelfs de moeilijkste processen en technologische ontwikkelingen. Ze houden een strakke controle op alle factoren die een rol spelen bij de ontwikkeling van software, en zorgen ervoor dat een visie een realistische weergave is van wat er werkelijk gebeurt. De scrum master zorgt ervoor dat er altijd een geest van samenwerking heerst onder de teamleden.

Er zijn ontelbare verhalen van scrumMasters die diagrammen maken die tot leven komen. Het is hun manier om een evenwicht te bewaren tussen orde en chaos. Het is hun manier om ervoor te zorgen dat een team lid laser behoeften in de communicatie met klanten en ontwikkelaars. Het is hun overtuiging dat het bedenken van een scrum methodologie is als het bedenken van een nieuw recept voor chocolate chip cookies. Het is beter om iets nieuws te proberen, en dit is iets dat nadelig kan zijn voor sommige koekjes-mensen. Net als de scrum methodologie, zorgt een scrum master ervoor dat er een geest van samenwerking leeft binnen het team.

Naarmate een team groter wordt, worden de communicatieprocessen en de workflow complexer. Zij maken deel uit van het pakket, samen met de scrum master en scrumhorse. Het is hun verantwoordelijkheid om de schaalvergroting en de schaalverkleining van het team af te handelen.

Scrum methodologie komt met zijn eigen set van vragen. Een scrum master pakt deze kwesties aan en probeert een gemeenschappelijke basis te vinden onder de teamleden. Communicatie is een oplosbaar probleem. Het is de taak van de scrum master om ervoor te zorgen dat communicatie mogelijk is en tegelijkertijd machtsstrijd te voorkomen.

otiating de scrum methodologie komt met zijn eigen uitdagingen en het is de scrummaster’s verantwoordelijkheid om te onderhandelen met de teamleden. Een scrum methodologie is een geweldig hulpmiddel, maar het is slechts zo goed als de instrumenten die het bedienen. Een goed afgestemde scrum methodologie is van cruciaal belang voor het algehele succes van een team. Net zoals de effectiviteit wordt vergroot door de betrokken mensen, moet een goed uitgevoerde scrum methodologie ook de steun hebben van het personeel.

Lees meer:
Lean Six Sigma
Kpi dashboard