De rol van productontwerper

Product ontwerper

De rol van productontwerper bij de marktintroductie van nieuwe producten

Wat heb je nodig voordat je een nieuw product op de markt gaat brengen? In veel gevallen helpt een productontwerper bij het vaststellen van de eisen van de klant en het plannen van de productontwikkeling. Zij adviseren de klant ook over esthetiek en evaluatie van de markt.

Bovendien gebruiken zij hun kennis, meer bepaald zullen zij vaak een diepgaand produktontwerp toepassen. Dit zal gewoonlijk resulteren in een aantal beperkingen, die de ontwerper moet overwinnen om te zorgen voor functionaliteit en esthetiek die aan de eisen van de klant voldoen.

Zodra het product is ontworpen, wordt vaak zowel artistiek als functioneel de schoonheid en de functionaliteit van het nieuw ontworpen product geëvalueerd.

Productontwerper en Account Manager

Gewoonlijk maakt een productontwerper deel uit van het account planning team van een succesvol productontwikkelingsbedrijf. Het accountontwerpteam kan bestaan uit accountontwerpmanagers, accountmanagers, productontwikkelaars, marketingmanager en leden van het productlanceringsteam.

Je zou kunnen denken dat zij de go-between worden in plaats van het te ontwikkelen segment. Dit is echter niet het geval.

Historisch gezien is de productontwerper, of op zijn minst een toegewijd teamlid, in staat de fouten te vermijden van een accountmanager die een productontwikkelaar vervangt voor een productlancering.

De rol van het accountteam wordt vaak niet benut en als dat wel het geval is, wordt die zelden gedeeld met een accountmanager of zelfs een stakeholder. Dit kan leiden tot algehele verwarring als de lancering niet aan de verwachtingen voldoet.

Wat wil je ?

De rol van de productontwerper is ervoor te zorgen dat de account een duidelijk inzicht heeft in hoe het product er voor hen uitziet, hoe het werkt enzovoort.

Voordat een product op de markt wordt gebracht, moet het door de markt worden geverifieerd. Daarom is het vanaf het begin van vitaal belang dat het product wordt opgebouwd rond en verfijnd door het accountteam.

Het account team en de account manager moeten het ontwerp team zijn. Elk moet zeker zijn van wat ze kunnen verwachten. Zonder dit kunnen ze tijd en geld verspillen in plaats van perfect een aanloop te ontwikkelen die niet meer dan één werkdag hoeft te duren.

Bij het ontwerpen van een produkt moet de ontwerper ervoor zorgen dat hij in staat zal zijn hun potentieel te ontsluiten en zich deelgenoot te voelen van alle veranderingen die in de rekeningen produkten moeten worden aangebracht. Dit is een zeer belangrijke rol

Regelgeving dicteert vaak de naleving. Vergeet niet dat de ontwerper aan uw specificaties moet voldoen. Als hij niet volgens uw specificaties werkt, is het zinloos hem te hebben.

Een productontwerper is van vitaal belang, en als uw bedrijf een nieuw product gaat lanceren is het altijd beter dat deze persoon of dit bedrijf deel uitmaakt van de teamplanning en -uitvoering.

Een van de tips die een ontwerper moet onthouden:

U zou niet al het werk willen doen en dan met het product alleen moeten komen.

Het is van vitaal belang dat uw team samen betrokken is.

Het kan meer tijd kosten om een groep te leiden dan alleen de ontwerper om het product en het programma te helpen begeleiden.

De rol van de ontwerper is het ontwerpen van het produkt en het programmeren ervan. Niemand kan dit missen.

Uw huidige product is voor u een kans om de verkoop te verhogen die moet worden herzien en succesvol moet worden gemaakt.

Het is altijd gemakkelijker om samen te werken dan om vanuit je eigen bureau te werken zonder de inbreng van het team. Planning kan tijd besparen en een kortere ontwerptijd mogelijk maken.

Lees meer:
Ontwerpbureau Den Haag